На Харківщині за ніч та ранок знищили до двох десятків одиниць ворожої техніки

На Харківщині за ніч та ранок знищили до двох десятків одиниць ворожої техніки, ще стільки ж припинили наступ і загрузли.

Про це повідомив в ефірі каналу «Рада» голова Харківської ОДА - очільник облВЦА Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

«Вночі було гаряче. В нас обстрілювали два населених пункти – це м. Дергачі та смт Печеніги, там позиції, по яких гатили вороги. Під ранок обстріли дещо вщухли. І десь близько 6-ої години ранку ворог почав наступ зі сходу та півночі нашої області. Прямо перед ефіром військові повідомили мені, що знищено до двої десятків одиниць броньованої техніки Росії і ще 20 одиниць танків повернули назад і десь загрузли в болоті», - розповів Синєгубов.

Наразі в місті Харкові не знаходиться жодної одиниці ворожої техніки, військові тримають оборону, наголосив керівник адміністрації.

Станом на 11 годину 25 лютого в місті чутно звуки бою зі сторони м. Дергачі.

Як повідомляв Укрінформ, глава країни-агресора Володимир Путін оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі. Близько 4 ранку 24 лютого Росія завдала ударів по Україні та розпочала війну.

Зокрема, російські війська завдали ракетно-бомбових ударів по аеродромах у Борисполі, Озерному, Кульбакиному, Чугуєві, Краматорську, Чорнобаївці, а також по військових об’єктах Збройних сил України.

Державний кордон України на ділянці з Росією та Білоруссю зазнав атаки з боку російських військ, що підтримуються Білоруссю.

Російська броньована техніка порушила український кордон в Чернігівській, Сумській, Луганській, Харківській областях.

Верховна Рада зранку 24 лютого затвердила указ Президента Володимира Зеленського про запровадження воєнного стану на всій території України.