Україна зламала задум окупантів, ворог не отримав переваги – Зеленський

Президент Володимир Зеленський запевнив, що в кожному місті російські окупанти отримують жорстку відсіч.

Про це він заявив у відеозверненні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У кожному нашому місті окупанти отримують жорстку відсіч. Умань, Одеса, Херсон, Миколаїв, Донбас, Харків, Суми Чернігів, Київ – усюди, де ворог вбиває наших людей, Збройні сили роблять усе, щоб зупинити і знищити окупантів», - зазначив глава держави.

Він також підкреслив, що Львів та інші міста західної і центральної України піддаються атакам з повітря, але тримаються стійко.

«Київ та ключові міста навколо столиці контролюються саме нашою армією. Окупанти хотіли заблокувати центр нашої держави й поставити тут своїх маріонеток, як у Донецьку. Ми зламали їхній задум, вони не отримали жодної переваги над нами», - наголосив Президент.

Зеленський розповів, що на вулицях, у небі Києва, Василькова, Вишгорода, навіть навколишніх полях тривала справжня битва за столицю. За його словами, ворог застосував проти українців усе: ракети, винищувачі, безпілотники, артилерію, бронетехніку, диверсантів, десант.

«Окупанти б’ють по житлових кварталах, у тому числі з реактивної артилерії, намагаються зруйнувати енергетичні об’єкти. У них дуже підла тактика», - додав глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. На низку українських міст скоєно ракетні удари, атаковано військові об’єкти Збройних сил України.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Станом на ранок 26 лютого знищено понад 3,5 тисячі російських військових, які прийшли з війною в Україну.