Влада Генічеська спростувала фейки — місто під її контролем

Відео

Міський голова Генічеської ОТГ та голова райради заявляють, що іншої, окрім обраної законної влади, у районі та громаді, що межує з ТОТ АР Крим, немає.

Як передає Укрінформ, про це вони повідомили у відеозверненні на сайті Генічеської міськради, виступивши на фоні Державного прапора.

«По-перше, хочу повідомити, що попри всі плітки та фейкові заяви, у Генічеській міській територіальній громаді та в Генічеському районі іншої, окрім обраної за законами України влади, немає. Сьогодні як органи місцевого самоврядування Генічеська міська рада та Генічеська районна рада працюють в рамках законів України про місцеве самоврядування в Україні та Конституції України. Ми з міським головою та головами селищних рад залишаємося тут разом з українським народом», - заявив голова Генічеської районної ради Сергій Коржевий.

Своєю чергою міський голова Генічеської ОТГ Олександр Тулупов заявив, що міська рада продовжує забезпечувати життєдіяльність громади.

«На жаль, на сьогоднішній день ми залишилися один на один з проблемами сьогодення», - сказав міський голова. І заявив, що, незважаючи на складність ситуації влада намагається тримати її під контролем. Розпочали роботу з відновлення пошкоджених будинків, допомагають біженцям із Запорізької області, координують роботу підприємств енергетики, що дозволило відновити електропостачання, відновили водопостачання майже у всіх населених пунктах, координують роботу із забезпечення продуктами харчування населення. На території громади функціонують Генічеська станція швидкої допомоги, Генічеська центральна лікарня, місцева аварійно-рятувальна служба.

Як зазначив Тулупов, складними залишаються питання охорони громадського правопорядку та боротьби із злочинністю, забезпечення паливно-мастильними матеріалами, медикаментами.

Як раніше повідомлялося, у Генічеськ зайшли ворожі війська.

Президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.