Російські загарбники уповільнили темпи наступу, мають проблеми з пальним і боєприпасами - МОУ

Російські війська, які вторглись в Україну, знизили темпи наступу, мають проблеми з забезпеченням.

Про це повідомляє Міністерство оборони, передає Укрінформ.

"Колони броньованої техніки російських агресорів уповільнили темпи наступу та мають проблеми з забезпеченням на території України. Війська противника позбавлені системного підвезення пального та боєприпасів. ... Втративши наступальні можливості, противник зосередився на оточенні міста Києва", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що не досягнувши успіху в захопленні Харкова та Чернігова, окупанти обстріляли ракетами житлові квартали цих обласних центрів.

Крім того, вони продовжують утримувати в оточенні Суми, Лебедин та Охтирку, противник здійснює перегруповання з метою продовження наступу у напрямку Києва.

На Донеччині ворожі війська силами 1, 2 АК та підрозділів 8 А за артилерійської підтримки ЗС РФ зосередили зусилля на захопленні Маріуполя, але успіху не мають.

Мети - виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей - вони не досягли, заявляють у МОУ.

На Таврійському напрямку ворог наявними силами вийшов на рубіж у районах населених пунктів Скадовськ, Гола Пристань, Херсон, Нова Каховка. Після перегруповання продовжує наступ у напрямку Миколаєва.

За інформацією МОУ, відмічено випадки грабежів та мародерства з боку окупантів у районах населених пунктів Буча, Гостомель, Новий Басанів.

"Незважаючи на те що Російська Федерація є державою-учасницею Женевських конвенцій про захист жертв війни, її збройні сили та підтримувані нею терористичні угруповання продовжують систематично та зухвало порушувати норми міжнародного гуманітарного права в Україні", - заявили у Міноборони.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.