Зеленський: Війна в Україні – це війна в усьому світі

Війна в Україні – це війна за цінності, за життя, за демократію, за свободу; це - війна в усьому світі.

На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський в інтерв‘ю CNN та Reuters, передає кореспондент Укрінформу.

"Дуже важливо, щоб люди Сполучених Штатів Америки зрозуміли: попри те, що війна в Україні, це ж - війна в цілому за цінності, життя, демократію, свободу. Тож це - війна в усьому світі. Такі важливі речі людям дуже складно зрозуміти, поки це не відбувається тут, удома, або в сусіда", – заявив він.

Зеленський сподівається, що ці слова "долетять" до громадян США, аби вони зрозуміли, що зараз переживають українці, а також усвідомили, що не просто так мають підтримувати Україну.

Глава Української держави зазначив, що багато разів говорив із Президентом США Джо Байденом, і подякував американському лідеру за допомогу.

Він також зазначив, що Україна боротиметься затято, але дуже потребує допомоги міжнародних партнерів.

Зеленський також наголосив, що Україна бороться та захищається від російських військових, а не "протримується": "Ми не знаємо, ми про це не думаємо. Це питання філософське. Це не зовсім правильно - ми не протримуємось, ми боремось. А боротися ця нація буде до кінця свого життя. Питання вже не в нас, питання - скільки протримається це керівництво (керівництво РФ - ред.)".

Він додав, що Україна перемагає та захищається, тому що українці в себе вдома, захищають рідну землю, дітей, домівки, батьків. "Ніхто вже не обирає цілі, гинуть діти - тому нам є що захищати, ми захищаємо своє право жити", - сказав Президент.

Він наголосив, що російських військових відправили в Україну вбивати і вмирати, а українці сильніші на своїй землі.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.