На Київщині двоє важкопоранених дітей померли через неможливість отримати допомогу - лікар Охматдиту

На Київщині через неможливість дістатися до лікарні, померло двоє важкопоранених дітей.

Про це сказав черговий лікар Охматдиту Андрій Висоцький в ефірі українських телеканалів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В європейському місті за добу ми отримали три запити на евакуацію важкопоранених дітей з вогнепальними пораненнями, двоє з них цю ніч не пережили. Через те, що вони не могли дістатися до спеціалізованої допомоги. Одну дитину батько буде вивозити самостійно, тому що туди неможливо дістатися. І як це охарактеризувати по європейським міркам, я навіть не знаю», - сказав Висоцький.

Гендиректор Охматдиту Володимир Жовнір повідомив, що ввечері над Охматдитом була збита ракета.

«Був такий сильний, потужний вибух, що вибило двері у центральному корпусі адміністрації, і побило вікно на дев’ятому корпусі. Ну, слава Богу, ми всіх дітей тримали в бомбосховищі, ніхто не постраждав.... Зараз ми проводимо евакуацію», - сказав він.

Жовнір зазначив, що вже досить багато дітей з онкопатологіями вивезли, і вивезуть ще дітей, які знаходяться на діалізі.

Він додав, що дітей будуть евакуювати в Західну Україну.

24 лютого президент РФ Путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.