Ворог веде наступ на Запоріжжі із застосуванням артилерії, танків і авіації

На Запоріжжі ворог веде наступ на ряд населених пунктів силами трьох батальйонних тактичних груп із застосуванням артилерії, танків і авіації.

Про це повідомляє у Фейсбуці Запорізької обласної військової адміністрації її речник полковник ЗСУ Іван Арєф’єв, передає Укрінформ.

"Після перегрупування та введення частини оперативних резервів противник силами до 3-х батальйонних тактичних груп (БТГр) та за підтримки авіації, веде наступ на Запоріжжя. А саме: населені пункти Малинівка, Любимівка, Пологи, Гуляйполе. При цьому окупанти активно застосовують артилерію та танки, продовжуючи нарощувати зусилля з метою завдати удару по підрозділах наших військ", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували в ОВА, вночі біля н.п. Гуляйполе ЗСУ тримали оборону та наносили вогневе ураження противнику всіма наявними засобами. Загарбник застосовував артилерійські удари та нальоти авіації. На даний час просування противника вглиб на визначених рубежах не спостерігається.

У свою чергу підрозділи артилерії наших військ 6 разів нанесли вогневе ураження противнику на маршрутах його просування та в районах зосередження.

Що стосується ситуації в тимчасово окупованих населених пунктах Оріхів, Василівка, Токмак, то вона перебуває на контролі у очільників місцевих громад, які налагоджують процеси життєдіяльності на місцях.

"У Мелітополі люди героїчно виходять на акції протесту проти окупантів. В Енергодарі персонал ЗАЕС контролює стан енергоблоків та забезпечує їхню роботу відповідно до вимог технологічних регламентів безпечної експлуатації. Місто знаходиться в облозі. Населений пункт Пологи під контролем наших військ", - зазначили в ОВА.

В облдержадміністрації наголосили, що дії російських військ є прямим порушенням Гаазької і Женевської конвенції.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Прокурор МКС Карім Хан ініціював початок розслідування ситуації в Україні.

Європейський суд з прав людини виніс рішення, в якому наказав Російській Федерації припинити напади та бомбардування цивільних об'єктів в Україні.