Росія готує обстріл своїх міст для звинувачення України й оголошення загальної мобілізації

Влада РФ готується до реалізації ймовірного сценарію, який передбачає обстріли житлових кварталів російських міст поблизу українського кордону та подальше звинувачення в цьому українських військових.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при РНБО повідомляє у Фейсбуці.

"Це, за задумом кремлівської верхівки, буде використано як підставу для оголошення в Росії загальної мобілізації. З урахуванням дій російської армії в Україні провокації в російських містах супроводжуватимуться численними жертвами серед мирного населення з метою створення "красивої картинки", - ідеться в повідомленні.

Подібні сценарії Росія неодноразово використовувала як привід до бойових дій в Афганістані, Чечні та Абхазії, наголосили у Центрі.

Як повідомляв Укрінформ, Кремль планує провокації із використанням насильно мобілізованих жителів тимчасово захоплених районів Донецької і Луганської областей.

За наявною у МВС інформацією, у тимчасово захоплений РФ Крим прибув ешелон з особовим складом 131 стрілецького полку 1 армійського корпусу, який мобілізований на підконтрольній РФ території Донецької і Луганської областей.

Кремль планує використати цих осіб для здійснення провокацій у південних регіонах України.

Також провокації з численними жертвами, використовуючи осіб, мобілізованих в ОРДЛО, російське військово-політичне керівництво може найближчим часом здійснити у східних регіонах України.