Українські військові проводять контратаку на Маріупольському напрямку

Росія продовжує завдавати ракетно-бомбові удари по об’єктах цивільної інфраструктури. Водночас ЗСУ здійснюють контратаку на Маріупольському напрямку, а також цієї доби знищили вже 3 танки, 4 БМП, 2 броньовані машини «Тигр», близько 30 російських окупантів та 2 ворожі літаки.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Генштабу щодо ситуації станом на 18.00 .

«Триває одинадцята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Не досягнувши успішного просування підрозділів, окупаційні війська, в порушення Міжнародного гуманітарного права, продовжують наносити ракетно-бомбові удари по об’єктах цивільної транспортної інфраструктури, обстрілювати та вбивати мирне населення. В населеному пункті Липці (Харківська область) окупанти забирали телефони місцевих жителів, примушують одягати білі та червоні пов’язки на руку, а на будівлях вивішувати білі ганчірки», - йдеться в повідомленні.

В пресслужбі також повідомили, що близько 14-ї години противником було завдано масований ракетний удар по аеропорту «Вінниця», протягом дня не припиняються обстріли Маріуполя, Ірпеня та інших українських міст і сіл.

За інформацією Генштабу, яка наразі уточнюється, у зв’язку зі значними втратами, що має ворог з початку війни, з метою залучення добровольців, у Краснодарському краї (РФ)р озпочато приховану мобілізацію, збільшено розповсюдження пропагандистських матеріалів щодо «звірств неофашистів та необхідність знищення фашизму».

Крім того, за інформацією пресслужби, визначені підрозділи Збройних Сил України здійснили контратаку на Маріупольському напрямку і знищили 3 танки, 4 БМП, 2 броньованих машини «Тигр» та близько 30 російських окупантів, два загарбники потрапили в полон. Ворог має втрати і на інших напрямках.

З 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками.