Українська армія знищила десятки одиниць ворожої техніки на півночі Полтавщини

На півночі Полтавської області українська армія із теробороною знищила десятки одиниць ворожої техніки.

Про це повідомляється на сайті Полтавської обласної військової адміністрації, передає Укрінформ.

«Активних боїв на території Полтавщини немає, але на півночі регіону на межі з Сумською областю наша армія та територіальна оборона знищила десятки одиниць ворожої техніки», - розповів начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

Він зазначив, що за час війни Полтавщина стала надійним тилом для інших регіонів. 600 тонн гуманітарної допомоги передала до Харкова, Сум, Охтирки, Тростянця. Це їжа, ліки, одяг.

Також начальник військової адміністрації розповів, що 8 та 9 березня Полтавщина прийняла евакуйованих із Сум: іноземців, жінок, дітей, літніх людей. Майже всіх одразу відправили потягом на захід країни. Загалом зеленим коридором скористалися понад 48 тисяч людей. Їхали як автобусами, так і приватним транспортом.

«Важливим напрямом в роботі залишається контроль цін та заборона продажу алкоголю. На сьогодні ми отримали від людей понад 400 повідомлень про завищені ціни. 95% із них відпрацювали. Ще раз наголошую: жодної торгівлі алкоголем і жодного необгрунтованого підвищення цін. Були в нас деякі «герої», які вирішили погратися, але їх швидко вгамували методами воєнного часу», - додав Лунін.

Також очільник наголосив на важливості дотримання заходів безпеки. Перше – комендантська година, друге – світломаскування, третє – не ігнорувати повітряну тривогу.

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети потрапляють до житлових будинків українців. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.