Україна не розробляла жодної зброї масового ураження - Президент

Жодної хімічної чи іншої зброї масового ураження в Україні не розробляли, і це знає весь світ, включаючи росію.

Про це у відеозверненні сказав Президент України Володимир Зеленський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що це за звинувачення у підготовці хімічних атак? Ви вирішили провести "дехімізацію" України? Аміаком? Фосфором?.. Я адекватна людина. Президент адекватної країни та адекватного народу. І батько двох дітей. І жодної хімічної чи будь-якої іншої зброї масового ураження на моїй землі не розробляли. Весь світ це знає. Ви (рф - ред.) це знаєте. І якщо ви зробите щось подібне проти нас, ви отримаєте найжорстокішу санкційну відповідь", - сказав Зеленський.

Він звернувся до росії: "Що ще ви нам приготували? Куди вдарите хімічною зброєю? По пологовому будинку в Маріуполі? По церкві у Харкові? По дитячій лікарні Охматдит? Або – по лабораторіях, більшість із яких залишилися ще з радянських часів та займаються звичайною наукою?”.

Глава держави наголосив, що лабораторії не займаються військовими технологіями.

Як повідомляв Укрінформ, російське міністерство оборони заявило про провокацію, що нібито готується українською стороною, з використанням отруйних речовин "для звинувачення росії у застосуванні хімічної зброї".

У Білому домі спростували заяви російської сторони про нібито підготовку в Україні провокацій з використанням хімічних речовин, до яких начебто причетні США.

Фото: Верховна Рада