Росія погрожує, що обстрілюватиме конвої зі зброєю для України

Росія заявила Сполученим Штатам Америки, що конвої з іноземним озброєнням, призначеним для оборони України, стануть цілями російських військових.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на виступ заступника голови мзс рф сергія рябкова в ефірі росТВ.

«По Україні жодного консультаційного, переговорного процесу зі Сполученими Штатами немає. Ми попередили США, що оркестроване ними накачування (України - ред.) озброєннями з цілого ряду країн - не просто небезпечний хід, це дія, яка перетворює відповідні конвої в законні цілі», - сказав Рябков.

За його словами, Вашингтон не сприймає ці попередження Москви як серйозні сигнали.

Як види озброєнь, які викликають особливі побоювання з боку агресора, рябков назвав переносні зенітні ракетні комплекси та протитанкові ракетні комплекси.

Раніше глава зовнішньополітичного відомства росії сергій лавров також називав західні поставки озброєння в Україну небезпечними.

У свою чергу генсек НАТО Єнс Столтенберг застерігав Росію від нападу на лінії постачань країн-союзників, які підтримують Україну зброєю та боєприпасами.

"Росія є агресором, а Україна захищається. Якщо відбудеться якийсь напад на будь-яку країну НАТО, територію НАТО, це призведе до спрацювання статті 5 (про колективну оборону країн Альянсу, - ред.)», - заявив він.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Також Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.