Українська ППО за добу знищила чотири літаки, три вертольоти та БПЛА загарбників

Підрозділи протиповітряної оборони упродовж минулої доби уразили чотири літаки, три вертольоти та безпілотний літальний апарат російських окупантів.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба командування Сил підтримки ЗСУ.

«Протягом минулої доби силами протиповітряної оборони держави уражено чотири літаки, три вертольоти та безпілотний літальний апарат окупантів», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, на одному із стратегічних напрямків на Київщині група ворожих літаків типів Су-35, Су-34 та Су-25 намагалась завдати ракетно-бомбових ударів по оборонних редутах українських захисників. І поки винищувачі Повітряних Сил вели позиційне повітряне протистояння із переважаючими силами окупантів, протиповітряна оборона випустила зенітні ракети по ворожих повітряних цілях.

За інформацією пресслужби, попередньо зафіксовано три влучання по літаках противника. Також зенітні ракетні війська інформують про ураження трьох вертольотів рашистів і одного БпЛА.

Є гарна новина і від оперативного командування «Північ», чиє ППО сьогодні вранці вразило ще один літак окупантів, повідомили в командуванні.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Також Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

13 березня Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у Фейсбуці заявив, що Україна зруйнувала міф про «непереможність» російської армії. Ворог зазнає серйозних втрат в особовому складі і техніці.