Із Сєвєродонецька, Рубіжного та Лисичанська на окуповану територію ніхто не виїхав - Гайдай

На Луганщині із Сєвєродонецька, Рубіжного та Лисичанська жодна людина не виїжджала на окуповану територію, російські загарбники розповсюджують фейк про зворотнє.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Росіяни готують інформаційну провокацію. Рашисти розповсюджують інформацію, що сьогодні до окупованого Луганська вони евакуювали українців з Сєвєродонецька, Рубіжного та Лисичанська, вказують кількість у 350 чоловік... Це неправда! Жодна людина з українських Сєвєродонецька, Рубіжного та Лисичанська не виїхала на окуповану територію!» - написав очільник області.

За його словами, загарбники примусово вимагають у мешканців окупованих територій збирати гумдопомогу нібито для біженців. На установи прийшли розпорядження фейкових адміністрацій, що працівники обов‘язково мають щось принести для «біженців».

Але це брехня, підкреслив керівник ОВА.

«Міста контролюються українською владою, вивезти людей рашисти не змогли б, ЗСУ не дозволили б, і люди б не поїхали, бо Луганщина - це Україна!!! Їхати до вбивць?! Кого ви тримаєте за дурнів?! Евакуюватися через вас і їхати до вас?! Хворі. Тупі. Нелогічні», - заявив Гайдай.

За його словами, всі мешканці цих міст Луганщини вже в безпеці та вирушають на захід країни. «Не вірте рашистам! Все буде Україна», - наголосив Гайдай.

Як повідомлялося, 19 березня з міст Луганщини вдалося евакуювати 675 цивільних.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли.