Російсько-українська війна є найстрашнішою в Європі з часів Другої світової - Зеленський

Фото

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що російсько-українська війна є найстрашнішою в Європі з часів Другої світової.

Як повідомляє Укрінформ, про це він написав у Телеграмі.

"Ми воюємо проти однієї з найчисельніших армій у світі за наш порятунок. Проти ракет, бомб і реактивної артилерії. Проти окупантів, які розстрілюють біженців на дорогах. Які вбивають звичайних мирних людей, створюють штучний голод цілим містам, спалюють житлові квартали. Це найстрашніша війна у Європі з часів Другої світової", – зазначив глава Української держави.

Зеленський також опублікував низку фотографій, на яких зображено зруйновані будинки, громадян, які змушені переховуватися від обстрілів в укриттях або евакуюватися з рідних міст, а також українських рятівників, які займаються ліквідацією наслідків російських атак.

Російсько-українська війна є найстрашнішою в Європі з часів Другої світової / Фото: Heidi Levine, Aris Messinis, Pavel Petrov, Salwan Georges, Shant Khatcherian

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.