Зеленський: Стаття в РІА «Новости» - один з доказів для майбутнього трибуналу

Президент Володимир Зеленський заявив, що стаття державної інформаційної агенції рф РІА "Новости" під назвою "Що росія повинна зробити з Україною?" є одним з доказів для майбутнього трибуналу проти російських воєнних злочинців.

Відповідну заяву він зробив під час виступу перед парламентом Румунії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"3 квітня, коли світ жахнувся, побачивши тіла убитих у Бучі, на сайті російської державної інформаційної агенції РІА "Новости" була опублікована стаття з обґрунтуванням геноциду українців. Її назва доволі красномовна, я цитую: "Що росія повинна зробити з Україною". І це не просто текст. Це один з доказів для майбутнього трибуналу проти російських воєнних злочинців", - наголосив Зеленський.

Він розповів, що в статті описується чіткий порядок знищення усього, що робить українців українцями, а також самих українців. Окрім того, за його словами, у статті йдеться, що потрібно провести "деукраїнізацію" і "деєвропеізацію" України.

Читайте також: Прокремлівське медіа відверто повідомляє, що рф офіційно хоче знищити Україну - Подоляк

"Сказано, що навіть назву нашої держави треба стерти. Фактично сказано, що загибель якнайбільшого числа наших людей у війні тільки вітається", - додав глава Української держави.

Зеленський підкреслив, що це сайт державної інформаційної агенції росії, на якому в умовах відкритої державної цензури може бути опубліковано лише те, що відповідає офіційній ідеологічній позиції щодо війни проти України.

"Тобто я хочу, щоб ви мене зрозуміли: вони навіть не ховаються. Вони відкрито кажуть про мету вторгнення на територію України", - констатував Президент.

Читайте також: Воєнні злочини в Україні: Зеленський обіцяє тиснути для притягнення росіян до відповідальності

Як повідомляв Укрінформ, уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, коментуючи цю статтю, зазначила, що російська федерація, оприлюднюючи на своїх держсайтах заклики до здійснення відкритого геноциду українців, відкрито перейшла до риторики нацистських злочинців.