Макрон знов закликав росію дозволити жителям покинути Маріуполь

Президент Франції Еммануель Макрон знов закликає росію дозволити жителям покинути Маріуполь.

Про це йдеться у його Твітері, передає Укрінформ.

“У Маріуполі ситуація лише погіршується. Десятки тисяч мирних жителів опинилися в пастці. Я ще раз закликаю росію поважати міжнародне гуманітарне право, дозволити жителям покинути місто, пропустити гуманітарну допомогу”, - закликає Макрон.

Своєю чергою, французьке Міністерство закордонних справ зазначає, що Франція особливо стурбована катастрофічною гуманітарною ситуацією в Маріуполі.

Читайте також: З окупованого Маріуполя хочуть виїхати 50 тисяч людей - Верещук

“Ми продовжуємо закликати росію покласти край цій облозі і, зокрема, дозволити вільний виїзд цивільного населення, яке цього бажає, у повній безпеці та в напрямку за їх вибором, а також доставку гуманітарної допомоги до міста гуманітарними організаціями, присутніми на місцях”, - наголошують у МЗС Франції.

Як повідомляв Укрінформ, 21 квітня евакуаційний коридор із Маріуполя не спрацював, оскільки поблизу місця збору людей почався обстріл, тому коридор довелося закрити.

22 квітня віцепрем'єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила, що гуманітарних коридорів через небезпеку не буде.

Фото: ОП