російські військові почали красти техніку, зброю і боєприпаси у своїх - СБУ

Аудіо

Служба безпеки України оприлюднила перехоплену розмову російського військового зі своїм батьком, в якій він розповідає, що солдати російської федерації почали красти у своїх колег.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

“Мародерство російських загарбників вийшло на новий рівень. Оскільки українські захисники не дають їм просунутися у нові населені пункти, вони вирішили красти самі в себе! Крадуть власну бойову техніку, а також зброю і боєприпаси у своїх убитих і поранених”, - ідеться в повідомленні.

Про це свідчать телефонні розмови військових рф, які вдалося перехопити СБУ.

російський солдат розповідає своєму батьку, що є вкрадений автомат, його поцупили у когось із своїх.

“У нас оружие числится на каждом человеке. Есть оружие, которое принадлежало духсотым и трехсотым. Оно остается у нас”, – розповідає російський солдат батьку.

Для певності таку зброю закопують, щоб згодом за нею повернутися. Батько просить сина “прикопати” йому парочку автоматів і пістолетів.

Найбільшою “популярністю” серед мародерів користуються прилади нічного бачення та тепловізори – вони дорогі та їх найпростіше вивезти, прикріпивши на кришці БТРа.

Читайте також: фсб готувала сюжет про «евакуацію» в’єтнамців з Херсона до Криму – перехоплення СБУ

В СБУ заявили, що даремно росіяни рахують “виручку” від прикопаної зброї, та нагадують “Хто зі зброєю до нас прийшов, від неї і загине!”.

Як повідомляв Укрінформ, 27 квітня Служба безпеки України оприлюднила перехоплену розмову ворога, в якій вони зізнаються, що російські військові, яких відправили на перегрупування після того, як їхні підрозділи зазнали поразки від української армії, починають бунтувати та відмовляються йти на війну.