Прикордонники не виключають, що ворог може використати білорусь і придністров’я для дестабілізації

У Державній прикордонній службі України не виключають, що росія може використовувати білорусь і придністров’я для дестабілізації ситуації.

Про це сказав директор департаменту охорони державного кордону АДПСУ Леонід Баран на пресконференції у Медіацентрі Україна-Укрінформ.

«Напруженою залишається ситуація на кордоні з Молдовою, передусім на придністровському сегменті. Не виключається, що як і територію білорусі, так і цей сегмент ворог може використовувати як напрямок для подальшої ескалації. Однак і на кордоні з білоруссю, і на напрямку з придністров’ям разом з усіма силами оборони України нами вживаються всі необхідні заходи для посилення цих ділянок та враховується вся інформація, що може вплинути на захист державного кордону», - зазначив Баран.

Читайте також: Лише 300 вояків і списані боєприпаси: розвідка про «боєздатність» сил у Придністров

Він уточнив, що на кордоні з білоруссю суттєвих змін в ситуації на сьогодні немає. Підрозділи зс білорусі продовжують виконувати завдання з посилення охорони ділянок кордону з Україною. Водночас, враховуючи інформацію про можливе наближення ССО білорусі до українського кордону, ці дані враховуються і, відповідно, вживаються необхідні заходи реагування, запевнив директор департаменту.

Також Баран поінформував, що усі без винятку пункти пропуску на придністровському сегменті кордону з Молдовою, кордону з білоруссю та росією були закриті. В них українські прикордонники не здійснюють жодних заходів з оформлення пропуску громадян.

Читайте також: У МВС вважають малоймовірним наказ лукашенка про наземну операцію в Україні

Як повідомляв Укрінформ, 7 травня на Сумщині росіяни обстріляли дві громади ракетами повітря-земля. Поранень зазнав прикордонник.