Після визволення від загарбників розмінували вже понад 370 населених пунктів

Відео

Від початку повномасштабного вторгнення російських військ українських рятувальники розмінували понад 370 населених пунктів, із яких чотири впродовж минулого тижня.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко на брифінгу, повідомляє Укрінформ.

«Наразі деокуповано понад 1000 міст і селищ України. Минулого тижня розміновано 4 населені пункти. Загалом понад 370 населених пунктів очищено від вибухонебезпечних предметів», - сказав посадовець.

Тимошенко поінформував, що заклади охорони здоров’я поновили роботу у 445 деокупованих населених пунктах, освітні – у більш як 450-ти.

Читайте також: росіяни хочуть використати українських полонених для розмінування Маріуполя

За його словами, поступово відновлюється транспортне сполучення у визволених містах, зокрема на 70% автомобільне та на 45% - залізничне, а поліція знову запрацювала на 64% визволених територій.

Заступник керівника ОП зазначив, що послуги мобільного звʼязку та інтернету відновлено у понад 760 населених пунктах, у більш як 600 містах і селах налагоджено роботу магазинів.

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила військову агресію, що триває з 2014 року. Війська рф проводять масовані бомбардування та обстріли українських міст і сіл, розв’язали масовий терор проти цивільного населення на тимчасово захоплених територіях.