На півдні ЗСУ ліквідували групу російських десантників і знищили 11 одиниць техніки

На Південному напрямку протягом минулої доби українські військові знищили 39 російських агресорів та щонайменше 11 одиниць техніки.

Про це у Фейсбуку повідомляє Оперативне командування «Південь», передає Укрінформ.

«Не маючи успіху в просуванні на суходолі, ворог випробовує міць наших позиції гелікоптерними ударами з повітря. У відповідь наші Мі-8 нанесли удар по скупченню противника на Херсонщині, а Су-27 - по складу боєприпасів та скупченню ворожої техніки на Миколаївщині. В ході вивчення маршруту просування в глиб окупованої Херсонщини, наша розвідувальна група знищила групу рашистських десантників, заволодівши їх зброєю та засобами зв’язку», - йдеться в повідомленні.

Загалом, за добу українські захисники знищили 39 російських агресорів та щонайменше 11 одиниць техніки: танк Т-62, чотири броньовані автомобілі, три вантажівки, автоматизований комплекс радіоелектронної боротьби «Борисоглебськ-2» та дві гаубиці «Мста-Б». Також знищено польовий склад боєприпасів в районі Давидова Броду.

Читайте також: У зоні ООС захисники відбили 14 атак і знищили 20 одиниць ворожої техніки

У Чорноморській операційній зоні триває блокування судноплавства, ворожі кораблі тримають під загрозою ракетних ударів майже всю територію України.

«На чотирьох надводних кораблях та двох підводних човнах – 40 крилатих ракет типу «Калібр». Поряд з ними – два великих десантних кораблі», - уточнили в ОК «Південь».

Як повідомлялося, зенітні ракетні війська Повітряних Сил ЗСУ за час повномасштабного вторгнення рф збили 500 повітряних цілей російських військ.

Фото: Командування Десантно-штурмових військ ЗСУ