На Донеччині ворожі обстріли пошкодили дитсадок та будинки, загинули мирні жителі

Фото

російські війська обстріляли на Донеччині населені пункти Миколаївської та Мар’янської громад. Загинули щонайменше троє людей.

Про це в Телеграмі повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, передає Укрінформ.

«Костянтинівка зазнала ворожого ракетного удару – відомо про щонайменше одного загиблого цивільного, пошкоджено господарське приміщення тепломереж. Також від обстрілу постраждали автомобілі рятувальників, які прибули для підвезення води жителям міста. Через бойові дії Костянтинівка досі залишається без централізованого водопостачання», - написав Кириленко.

Росіяни продовжують вбивати цивільних та нищити інфраструктуру на Донеччині / Фото: Донецька ОВА

Також він повідомив, що у Миколаївській громаді росіяни здійснили артобстріл Райгородка – є інформація про 2 загиблих та 1 пораненого.

Читайте також: росіяни продовжують обстрілювати Миколаївщину: є жертви, зруйнована інфраструктура

«Як завжди, гаряче у Мар’їнській громаді. Впродовж ночі тривали артилерійські та мінометні обстріли. У Максимільянівці снарядами пошкоджено дитсадок, чотири житлові будинки, ще в трьох від обстрілів зайнялися пожежі. ЗСУ відбиває всі ворожі атаки на цьому напрямку», - додав очільник ОВА.

Як повідомила Національна поліція України у Телеграмі, ворог здійснив 18 ударів по Донеччині.

Під ворожим вогнем перебували 14 населених пунктів: м. Красногорівка, м. Авдіївка, с. Калинове, с. Воздвиженка, с. Первомайське, м. Бахмут, смт Південне, с. Орлівка, м. Залізне, м. Слов’янськ, с. Уманське, смт Райгородок, м. Костянтинівка, с. Максимільянівка.

Ворог обстрілював мирне населення зі стрілецької зброї, авіації, танків, важкої артилерії, мінометів та реактивних систем залпового вогню «Град» і «Смерч». Руйнувань зазнали 25 цивільних об’єктів - 21 житловий будинок, школа, завод, адмінбудівлі.

Розпочато досудові розслідування за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, за 23 червня російські загарбники вбили на Донеччині 6 мирних громадян: 3 у Пришибі, 2 в Авдіївці та 1 у Часовому Ярі, 5 отримали поранення.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення від російської агресії на Донеччині загинуло 526 цивільних осіб, поранення отримали 1362.

Наразі неможливо встановити точну кількість жертв росіян у Маріуполі та Волновасі.