СБУ запобігла витоку оборонної інформації через даркнет та затримала коригувальника вогню

Служба безпеки України запобігла витоку оборонної інформації через даркнет і затримала коригувальника ракетних ударів по Бахмуту.

Як передає Укрінформ, про це пресслужба СБУ повідомляє в Телеграмі.

«З початку повномасштабної агресії рф Служба безпеки нейтралізувала понад тисячу хакерських атак проти ІТ-систем стратегічно важливих об’єктів України. Серед останніх спецоперацій - у Києві кіберфахівці СБУ знешкодили угруповання, яке збувало дані щодо оборонних підприємств і спецустанов сфери зв’язку та захисту інформації», - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що у Києві нейтралізовано російську агентуру, яка розвідувала оборонні позиції ЗСУ і Тероборони, а також суспільно-політичну в столиці та області.

Читайте також: СБУ опублікувала допит загарбника, який обстрілював Маріуполь

Крім цього, у Донецькій області затримано коригувальника ракетних обстрілів. Зловмисник збирав координати переміщення техніки і дислокації підрозділів ЗСУ в районі Бахмута. Також за матеріалами СБУ повідомлено про підозру одному з пропагандистів терористичної організації «днр».

За інформаціє СБУ, у Вінницькій області нейтралізовані два злочинних угруповання, які організували нелегальне переправлення за кордон українців призовного віку.

Читайте також: СБУ встановила деталі запуску російських ракет по ТЦ у Кременчуці

Як повідомлялося раніше, СБУ виявила і затримала шпигунів головного розвідувального управління збройних сил російської федерації, які збирали дані про оборону Києва та інформацію про українських військових.