ISW: Загарбники можуть готуватися до одночасного штурму Слов'янська та Краматорська

Карта

російські окупанти, можливо, готуються до одночасного паралельного наступу на Слов'янськ та Краматорськ.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) у зведенні за підсумками 7 липня, передає Укрінформ.

Як зазначається, російські війська завдали артилерійських ударів на південь від Барвінково та обстрілювали Нікополь і Новопавлівку, а також кілька населених пунктів на північний захід від Слов'янська.

Читайте також: Ворог намагається вийти на рубежі Донеччини - Міноборони

На думку аналітиків ISW, ці удари можуть свідчити про те, що окупанти прагнуть обійти Барвінкове зі сходу, або рухатися в напрямку шосе E40 Ізюм-Слов'янськ для просування на південний схід у бік Слов'янська, або рухатися прямо на південний схід від Барвінково у бік. Краматорська.

"російські сили можуть створювати умови для можливого штурму Краматорська, який йтиме паралельно з наступом на Слов'янськ", – прогнозують експерти.

Читайте також: Ворогу вдалося встановити контроль над Лисичанськом - Генштаб

Також в ISW кажуть, що речник міноборони росії ігор конашенков 7 липня підтвердив взяття «оперативної паузи».

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Читайте також: Ворог здійснив авіаудар по центру Краматорська, є жертви

Упродовж останніх тижнів українські військові знищили 16 позицій, де розміщувалися російські казарми та склади з боєприпасами. Зокрема, серед знищеного: склади з боєприпасами у Перевальську, Попасній, Кадіївці на Луганщині; Ясинуватій, Сніжному, Макіївці, Донецьку; Чорнобаївці, Великому Бурлуку й Херсоні.