Трупний запах у знищеному драмтеатрі Маріуполя росіяни пояснили складом зіпсованої риби

У Маріуполі російські загарбники пояснили трупний запах у розбомбленому ними драматичному театрі не тілами загиблих людей під завалами, а схованим складом риби, що зіпсувалася.

Про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада, передає Укрінформ.

«Окупанти озвучили цинічну версію знищення драмтеатру у Маріуполі. За результатами їх «слідства», трупний запах виник не через сотні загиблих в результаті російського авіанальоту, а через схований склад риби, що протухла», - йдеться у повідомленні.

У міськраді зазначили, що, як і передбачалося, загарбники заявили, що «вибух був із середини української армії, а загинули лише 14 людей».

Читайте також: У «фільтраційних центрах» Маріуполя утримують понад 10 тисяч людей – мер

«Це чергова брехня, яка використовуватиметься у цілях пропаганди. «Слідчі» не звернули уваги на свідчення тих, хто вижив, не проаналізували супутникові знімки та дані радарів, зроблені безпосередньо перед атакою та одразу після неї», - зазначається у повідомленні.

Усе це зробили спеціалісти Amnesty International. «Вони дійшли висновку, що російські військові, вочевидь, цілеспрямовано вразили театр, знаючи, що там ховалися сотні мирних жителів. Ймовірно, вони скинули дві 500-кілограмові бомби, що здетонували одночасно», - додали у міськраді.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Читайте також: У Маріуполі загарбники поновили збір даних для «референдуму»

Драматичний театр Маріуполя, який використовували як бомбосховище, 16 березня розбомбила російська авіація, загинуло не менше 300 мирних жителів.

Маріуполь на сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Від початку російського вторгнення у місті загинули до 22 тис. мирних жителів. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Йому загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».

Фото: Міськрада Маріуполя