Канадська опозиція закликає уряд країни відкликати дозвіл на ремонт турбін Nord Stream

Уряду Канади варто відкликати своє рішення щодо надання винятку із санкцій на обслуговування турбін газопроводу “Північний потік 1”.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявила глава Консервативної партії Канади Кандіс Берген з нагоди Дня незалежності України.

“Консервативна партія закликає уряд підтримати Україну та змінити своє рішення щодо повернення російської газової турбіни Німеччині в порушення власних санкцій. Замість послаблення тиску на росію, уряду слід демонструвати непохитну солідарність з Україною”, - сказала Берген.

Читайте також: Фельдгузен прогнозує, що росія залишить відремонтовану турбіну для Nord Stream 1 у Німеччині

Вона наголосила, що “українська громада принесла Канаді незліченну користь у кожній сфері життя й культури”.

“Разом ми вистоїмо супроти авторитаризму та захистимо цінності миру, свободи та справедливості для України”, - наголосила опозиціонерка.

Читайте також: Україна спонукає Канаду продовжити санкції, а ФРН - блокувати трансфер турбіни для Nord Stream

Як повідомляв Укрінформ, газпром знизив постачання газу по «Північному потоку 1» до 40% від номінальної потужності в середині червня, пояснивши це тим, що через санкції не може повернути одну з турбін після ремонту з Канади.

Влада Канади в результаті дозволила повернути турбіну попри те, що на таке обладнання поширюються санкції. Дозвіл було надано й на планове обслуговування ще п’яти турбін.