На Донеччині до 8 років ув’язнення засудили чоловіка, який передавав ворогу дані про ЗСУ

До 8 років ув’язнення засудили жителя Слов’янська, який передавав росіянам дані про місця дислокації Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури Слов’янським міськрайонним судом ухвалено вирок громадянину України за поширення інформації про переміщення, рух і розташування Збройних сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України).

Читайте також: росіяни вночі обстріляли Харків ракетами С-300 з Бєлгородської області

Прокурори у суді довели, що у травні житель Слов’янська, використовуючи власний акаунт у забороненій в Україні соціальній мережі, передавав представнику не передбачених законом збройних формувань рф інформацію про місця дислокації підрозділів ЗСУ.

«Засуджений відправляв ворогу дані про розташування військової техніки та особового складу, блокпостів та маршрути пересування українських захисників на території Краматорського району Донеччини», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: В Україні 1129 дітей постраждали внаслідок російської агресії

Як повідомляв Укрінформ, у серпні Служба безпеки України повідомила про підозру кадровому співробітнику 5-ї служби фсб російської федерації Віталію Королю, який створив у Херсонській області розгалужену агентурну мережу з місцевих правоохоронців для збору розвідданих.