Українська авіація вдарила по 11 районах скупчення живої сили противника

Дані Генштабу

Упродовж доби авіація Сил оборони уразила 11 районів зосередження живої сили і військової техніки противника. Крім того, підрозділи протиповітряної оборони на різних напрямках знищили літак Су-25, керовану авіаційну ракету та три БпЛА противника.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ.

«Протягом доби авіація Сил оборони уразила 11 районів зосередження живої сили і військової техніки противника, одну позицію зенітного ракетного комплексу та один склад боєприпасів. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони на різних напрямках знищили літак Су-25, керовану авіаційну ракету та три БпЛА противника. Ракетні війська і артилерія завдали вогневого ураження по п'яти опорних пунктах і районах зосередження особового складу та військової техніки, а також трьох складах боєприпасів окупантів. Загальні втрати ворога уточнюються», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, підтверджено факти ураження живої сили та об’єктів противника за 18 вересня поточного року у Запорізькій області. На зазначеному напрямку було знищено 10 артилерійських систем, п'ять одиниць військової техніки та особовий склад противника. За наявною інформацією, втрати пораненими становлять понад сто військовослужбовців, відзначили в Генштабі.

Читайте також: Авіація ЗСУ за добу завдала понад 20 ударів по ворожих позиціях

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 19 вересня ліквідували близько 54 650 російських військових, що на 170 осіб більше порівняно з попередньою добою. Також захисники України знищили 2212 російських танків (+2 одиниці), бойових броньованих машин - 4720 (+2), артилерійських систем – 1313 (+4), РСЗВ – 312 (+0), засобів ППО - 168 (+0), літаків – 251 (+0), гелікоптерів – 217 (+0), БПЛА оперативно-тактичного рівня – 920 (+2), крилатих ракет - 238, кораблів /катерів -15, автомобільної техніки та автоцистерн – 3581 (+3), спеціальної техніки - 125 (+3).