загарбники знову розганяють фейк про «обстріли» ЗСУ території навколо ЗАЕС

російські загарбники та їхні колаборанти знову розганяють тему про нібито "обстріли Збройними силами України території навколо Запорізької АЕС".  

Цей фейк - один із головних у російської пропаганди за минулу добу, повідомляє Центр протидії дезінформації у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Колаборант-«керівник» Запорізької області володимир рогов заявив, що ЗСУ продовжують обстрілювати берегову лінію та територію в районі міста, де розташована Запорізька АЕС, крім того, ударів було завдано в районі ТЕС», - йдеться у повідомленні. У ЦПД застерігають, що це дезінформація. 

 У свою чергу перший заступник міністра культури рф сергій обривалін заявив: «Представники 48 країн знову намагаються використати [ЮНЕСКО] для відстоювання своїх політичних інтересів. Війна в Україні триває вже вісім років. Але жодна з країн і слова не сказала про безневинні жертви в Донецьку та Луганську, про зруйновані життя російських та українських дітей». Центр протидії дезінформація попереджає, що ця заява є нічим іншим, як маніпуляцією.

Читайте також: Типова тактика росіян: в ОП спростували фейк про причетність України до обстрілу Запоріжжя

А посол рф у Нідерландах олександр шульгін заявив, що нідерландській стороні потрібно поважати нібито "вільний вибір, зроблений населенням чотирьох територій України за результатами референдумів, визнаних легітимними численними міжнародними спостерігачами, включаючи й спостерігачів із самих Нідерландів". Це теж маніпуляція, наголошують у ЦПД.. 

Як повідомляв Укрінформ, НАЕК "Енергоатом" спростувала фейк про пожежу на одному з енергоблоків тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС).