Міноборони за тиждень передало ЗСУ 16 тисяч зимових курток та 37 тисяч пар теплого взуття

Міністерство оборони України у період з 29 вересня по 5 жовтня передало Збройним силам України майже 16 тис. зимових курток та більше 37 тис. пар теплого взуття.

Як передає Укрінформ, про це заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила в Телеграмі.

"В питаннях забезпечення Міноборони зараз вирішує завдання, які останній раз в такому масштабі та обсязі виникали тільки під час Другої світової війни", - зауважила Маляр.

У період з 29 вересня по 5 жовтня Міністерством оборони для забезпечення підрозділів ЗСУ передано: 14,7 тис. одиниць бронежилетів та 17,5 тис. шоломів; 37,5 тис. пар зимового взуття та 15,9 тис. зимових курток; 67,1 тис. курток костюма утеплювача (фліска) та 97 тис. комплектів демісезонної і зимової білизни.

"Загалом ми рухаємося у визначеному графіку. По головним позиціям зимової форми, які знаходяться на контролі, до 15 жовтня мають бути забезпечені первинні потреби. Далі буде більш точкова робота з частинами", - наголосила Маляр.

Вона зауважила, що деякі позиції вже повністю закриті Міноборони, наприклад, по термобілизні. Деякі будуть закриті поставками до кінця цього тижня.

Читайте також: Литва забезпечить зимове екіпірування для близько 25 тисяч українських військових

"За даними на кінець минулої доби під завантаженням або в русі по території України, а також за кордоном від іноземних постачальників, перебувало майже 100 комплектів зимової форми. Це те, що рухається в бік складів. Як я вже казала, зараз головне питання – це забезпечення логістики. По бронежилетам і шоломам – зберігається вже звичний для багатьох ритм. І це насправді найбільше досягнення. Станом на зараз Міноборони вже сформувало для ЗСУ резерв з понад 160 тис. бронежилетів", - підсумувала Маляр.

Як повідомляв Укрінформ, Івано-Франківська ОВА скерувала з обласного бюджету п'ять мільйонів гривень на зимове обмундирування для бійців тероборони.