Штати поставлятимуть в Україну передові системи ППО – Білий дім

Сполучені Штати продовжать надавати Україні передові системи озброєння, включно із сучасними системами протиповітряної оборони на тлі протистояння українців російській агресії.

Про це, як повідомили в Білому домі, заявив у понеділок в розмові з президентом України американський лідер Джо Байден, передає Укрінформ.

«Президент Байден пообіцяв продовжити постачання Україні допомоги, необхідної для її оборони, включно з передовими системами ППО», - зазначається в офіційному повідомленні за результатами розмови двох лідерів.

Читайте також: Зеленський обговорив з Байденом постачання систем ППО для України

Байден також засудив останні ракетні удари рф по українських містах та запевнив, що США продовжують тісну взаємодію із союзниками та партнерами щодо притягнення росії до відповідальності за її воєнні злочини та звірства. Крім того, взаємодія між країнами заходу відбувається в плані забезпечення України оборонною, економічною та гуманітарною допомогою.

Читайте також: Блінкен закликав міжнародну спільноту не відмовчуватися й підтримати Україну

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський розмовляв у понеділок телефоном з Президентом США Джо Байденом. За словами українського лідера, зараз найбільш пріоритетним питанням у оборонній співпраці між двома країнами є надання Україні систем протиповітряної оборони.

Фото: Getty