Новому командувачу військ рф в Україні буде складно виконати завдання кремля – розвідка Британії

Новому командувачу російської армії в Україні генерал сергій суровікін буде складно виконати політичні завдання кремля через нестачу ресурсів та суперечки між кількома "фракціями" у міноборони рф.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у короткому зведенні британської військової розвідки, опублікованому у неділю міністерством оборони Великої Британії у Твіттері

«Призначення суровікіна, ймовірно, відображає зусилля російської спільноти національної безпеки щодо покращення проведення операції. Однак йому, ймовірно, доведеться конкурувати з дедалі більш роздробленим російським міноборони, який має мало ресурсів для досягнення політичних цілей, поставлених перед ним в Україні», - вважають у Міноборони Британії.

8 жовтня 2022 року міноборони росії оголосило про призначення генерала сергія суровікіна головнокомандувачем об'єднаного угрупування військ, яке проводить "спеціальну військову операцію" в Україні. Раніше суровікін командував повітряно-космічними силами росії, а нещодавно - південним угрупованням військ в Україні.

Читайте також: Обстрілами України суровікін намагається показати путіну «швидкі результати» – ГУР

Протягом більшої частини операції росії, ймовірно, не вистачало одного уповноваженого польового командира.

Генерал олександр дворніков, ймовірно, обіймав цю посаду в період з квітня по серпень 2022 року, але незрозуміло, чи він міг ефективно здійснювати контроль над часто розрізненими і конкуруючими угрупованнями сил, йдеться у зведенні розвідки.