Внаслідок обстрілу Нікопольського району шестирічна дитина залишилась без ніг

Внаслідок обстрілу російськими військами Нікопольського району на Дніпропетровщині без ніг залишилась шестирічна дитина.

Про це у Фейсбуці повідомляє ГУ ДСНС у Дніпропетровській області, передає Укрінформ.

"Всю ніч російські окупаційні війська гатили з «Градів» та важкої артилерії. Лише по Нікополю випустили понад 100 снарядів. Важко поранили 6-річну дівчинку та її 33-річну маму. Дівчинка лишилася без ніг. Родина ушпиталена. Рятувальники дістали з-під завалів 42-річну мешканку Нікополя. Вона також у важкому стані у лікарні", - зазначили в ДСНС.

За словами лікаря-анестезіолога, 6-річна дівчинка з Нікополя, яка потрапила під обстріл, знаходиться в стабільному стані, але потребуватиме протезування.

"До нас за чергування надійшла дитина з Нікополя, котра постраждала під час артобстрілу. Наразі її стан повністю стабільний, загрози для життя немає.

В неї є скелетна травма, велике ураження нижніх кінцівок. Тому планується надалі і хірургічне лікування, реабілітація і можливо потребуватиме протезування", - сказав він.

За словами медика, у дівчинки є ураження нижніх кінцівок та травматична ампутація. Такі травми трапляються, коли під час вибуху уламками повністю ушкоджуються всі тканини, кістки та м'язи.

У місті, за їхньою інформацією, зруйновано понад 30 багатоповерхівок та приватних будинків, 2 дитсадки, школа, 2 підприємства, 3 магазини, кафе, офіс благодійного фонду, газопроводи та електромережа.

Читайте також: Від російської агресії в Україні постраждали 1230 дітей

У Марганецькій та Мирівській громаді люди не постраждали. Масштаби руйнувань уточнюються.