На півдні авіація та артилерія ЗСУ виконали понад 200 бойових завдань

За минулу добу на Південному напрямку ЗСУ знищили 36 російських військових, чотири гелікоптери і п'ять складів з боєприпасами. 

Про це повідомляє у Фейсбуку Оперативне командування «Південь», передає Укрінформ.

«Обстановка в операційній зоні на Південнобузькому напрямку суттєвих змін не зазнала: лишається стабільно складною, але контрольованою. Противник веде оборонні дії та намагається утримати зайняті рубежі. По позиціях наших військ, прилеглих до лінії фронту громадах та тилових районах ворог нищівно гатить з усього наявного озброєння, використовує авіацію та дрони-камікадзе, дрони-розвідники», - йдеться в повідомленні.

Удень противник силами до взводу проводив штурмові дії в напрямку Костромки, і Сухого Ставку. Зазнавши втрат, відступив. Надвечір силами до мотострілецького взводу проводив наступальні дії на позиції ЗСУ. За підтримки мінометної батареї, ворогові завдано уражень, в результаті чого він відійшов на раніше зайняті позиції.

Читайте також: Українська авіація завдала 27 ударів по ворогу, ППО збила 10 дронів Shahed

Ворожа авіація атакувала Миколаївську область. Ворог також використовує реактивні снаряди від «Смерчу», в тому числі споряджені забороненими касетами, по цивільних об’єктах і відкритих площах. Серед українських захисників і цивільного населення - без втрат.

Українською авіацією відпрацьовано 14 ударів по розгортаннях систем ворожої протиповітряної оборони та по районах зосередження озброєння, техніка і живої сили.

Ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ виконали понад 190 вогневих завдань. За підтвердженими даними відомо, що ворог втратив 36 військових, танк, два паливозаправники, дві одиниці автобронетехніки, три артсистеми великого калібру, чотири гелікоптери і п'ять складів з боєприпасами. Остаточні втрати дорозвідуються.

Окрім того, в зоні відповідальності ОК «Південь» чотири дрони-камікадзе збито над Вінниччиною, ще один – над Черкащиною.

Читайте також: На Рівненщині та Житомирщині сили ППО збили ворожі цілі

«Корабельне угруповання ворожого флоту з 12 бойових кораблів маневрує в тому самому районі. Напоготові до застосування - три великі десантні кораблі, два надводні ракетоносії з 16 «Калібрами». Загрози ракетних ударів, атак дронами-камікадзе та ракетно-артилерійських обстрілів по районах, що в зоні досягання відповідної ворожої зброї, залишаються актуальними», - підсумували в ОК «Південь».

Як повідомлялося, з 24 лютого до 12 жовтня ЗСУ ліквідували близько 63 тисячі 380 російських військових.

Фото: The New York Times