Наєв назвав приблизну кількість військових рф на території білорусі

Наступ росії з боку білорусі можливий, але ЗСУ до нього на сьогодні готові.

Про це заявив командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Зараз на території білорусі перебувають військовослужбовці збройних сил росії – приблизно до 1000 осіб. Також там перебувають шість російських літаків ударного типу, чотири пускові установки оперативно-тактичного комплексу "Іскандер" і 12 зенітно-ракетних комплексів С-400. На території рб проводяться заходи з підготовки аеродромної мережі та інфраструктури для розгортання на цій базі військ рф. Сьогодні була оголошена на території республіки білорусь чергова перевірка готовності збройних сил рб до дій, тренування, викиди у визначені райони. Тобто чергова демонстрації їхня готовності і штучне підвищення градусу напруги», – сказав Наєв.

Він додав, що створене спільне регіональне угруповання і збільшення чисельності російських військ на території рб може бути використане для наступу росії на Україну з боку білорусі.

Читайте також: лукашенко матиме проблеми, якщо активніше втягуватиме білорусь у війну - Макрон

«З накопиченням сил і засобів збройних сил рб і рф будуть створювати загрозу повторного наступу у північній оперативній зоні, зокрема на місто Київ. Рівень цих військових загроз постійно вимірюється розвідкою і нашими партнерами. Ми так само реагуємо на збільшення цієї загрози, вживаємо заходів, щоб наші війська були у відповідній чисельності і були з більш високим потенціалом. Станом на зараз ситуація повністю контрольована, і ми до наступу з республіки білорусь на сьогодні готові», – підкреслив Наєв.

Як повідомляв Укрінформ, раніше самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко заявив, що домовився з російським диктатором путіним про розгортання "спільного регіонального угруповання військ" білорусі та рф.

Заступник міністра внутрішніх справ України Ігор Бондаренко заявив, що на українсько-білоруському кордоні проводять оборонні заходи, щоб військові змогли дати відсіч ворогу ще на початку можливої спроби зайти на територію України.