Армія не має жодних проблем із виплатою коштів, амуніцією чи зимовою формою - Резніков

В українській армії жодних проблем з виплатою коштів, з амуніцією чи з зимовою формою немає.

Про це заявив міністр оброни України Олексій Резніков у телемарафоні «Єдині новини», передає Укрінформ.

«У нас немає проблем з виплатою коштів бійцям, ні з амуніцією, ні з зимовою формою. Сьогодні зимова форма вже розвозиться. Це сотні тисяч комплектів, які роздаються безпосередньо підрозділам на передових лініях», - сказав Резніков.

Читайте також: рф має 300 іранських дронів і хоче закупити ще кілька тисяч — Резніков

Він уточнив, що першочергово забезпечать підрозділи на передовій, а далі форма буде передаватися в тилові частини. Також Резніков нагадав, що МОУ забезпечило повністю літню форму, на складах сьогодні лежить не одна сотня тисяч бронежилетів, шоломів. І те ж саме стосується постачання зимової форми. «Жодних підстав нервуватись, що комусь не вистачить форми, немає», - наголосив міністр оборони.

Читайте також: Міноборони передало ЗСУ понад 24 тисяч бронежилетів та понад 14 тисяч касок - Маляр

Як повідомляв Укрінформ, радник глави ОПУ Михайло Подоляк наприкінці вересня в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD заявив, що Україна розумно ставиться до питань мобілізації, створено резерви через систему територіальної оборони, тому нині немає потреби оголошувати додаткову мобілізацію. Також радник глави ОПУ запевнив, що завдяки «креативному» підходу до ведення бойових дій Україна має набагато менше втрат серед військових, ніж рф. Натомість росія спрямовує 90 відсотків власної військової потужності на напади на цивільні міста, її удари вражають не стільки військових, скільки цивільну інфраструктуру, критичну інфраструктуру та цивільне населення, додав Подоляк.