На кожну дію ворога на Херсонщині ЗСУ мають варіант протидії

Генштаб ЗСУ відстежує переміщення ворога на Херсонському напрямку і під кожну дію противника планує протидію.

Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«На Херсонському напрямку ми відстежуємо ситуацію, що накопичує ворог або відводить якісь підрозділи. Є безліч індикаторів, на основі яких ми можемо зрозуміти подальший намір ворога. Спостерігається відведення певних частин і заміна їх на нові, переміщення підрозділів артилерії для прикриття відходу військ, переміщення підрозділів протиповітряної оборони, переміщення пунктів управління насамперед», - сказав Громов.

Читайте також: Загарбники перевезли «адміністрацію» Херсонщини на лівий берег Дніпра

За його словами, загарбники на Херсонському напрямку мають певні проблеми з логістичним забезпеченням, оскільки українські війська контролюють переправи через Дніпро.

«Противник може прийняти деякі рішення. Ми готові до того, що він здійснить чергове перегрупування військ. Конкретних планів військово-політичного керівництва рф ми не знаємо. Але під кожну дію противника, під кожен варіант ми плануємо свою протидію», - наголосив Громов.

Як повідомляв Укрінформ, у Генштабі не виключають, що російські загарбники знову можуть вдатися до наступу на Київ з території білорусі.