На звільнених територіях Донеччини, Харківщини та Херсонщини виявили вже понад тисячу загиблих

На цей час на деокупованих територіях Донецької, Харківської та Херсонської областей виявлено 1077 тіл загиблих.

Про це повідомив в ефірі телемарафону міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, передає кореспондент Укрінформу.

"Я можу назвати деякі цифри щодо виявлення тіл в областях. Якщо ми говоримо про Донецьку область, то наразі на деокупованих територіях ми виявили 268 тіл, з них ідентифіковано 175, тобто трохи більше половини. На Харківщині виявлено 765 тіл, з них попередньо ідентифіковано 453. На Херсонщині знайдено 44 тіла, з яких 3 ідентифіковано", - сказав Монастирський.

Він пояснив, що складність ідентифікації полягає у тому, що експертизи проводяться через аналіз ДНК.

"Візуально наразі вже встановити схожість неможливо, тому відбирається ДНК цих тіл, йдуть запити від рідних про зниклих, і потім родичі здають ДНК - і йде порівняння", - сказав глава МВС, додавши, що на ДНК-експертизу черга вже на два місяці наперед.

Читайте також: Перші процеси у МКС проти воєнних злочинців можуть початися ще цього року – єврокомісар

Міністр також зауважив, що на визволених територіях правоохоронці виявляють облаштовані загарбниками катівні, і наразі неможливо назвати кількість людей, яка через них пройшла.

"У Харківській області виявлено наразі 23 катівні, 1 катівня у Донецькій області та 3 у Херсонській", - поінформував Монастирський.

Як повідомляв Укрінформ, на Харківщині створено Телеграм-бот для збирання свідчень про злочини загарбників і їх упізнання.