ЗСУ влучили у готель в Олешках, де перебували загарбники – детонація тривала дві години

В Херсонській області Збройні сили України влучили в скупчення російських загарбників в Олешках.

Про це у Фейсбуці повідомив депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань, передає Укрінформ.

«Наша артилерія продовжує відпрацювання по ворогу. Влучання в скупчення рашистів в Олешках», - написав Хлань.

У коментарі «Еспресо» Хлань зазначив, що вночі було накрите розташування військових рф в Олешках. У цьому місті ворог проводить примусове виселення населення – так звану «евакуацію», і розташовує там свої військові частини, військових розселяють у будинки.

Читайте також: ППО за ніч знищила дев'ять ворожих дронів-камікадзе

Виселення населення відбувається на всьому лівобережжі, підкреслив депутат облради. За його словами, у Новій Каховці і Каховці жителів протягом дня з гучномовців закликають «евакуюватися» – йде інформаційна атака на людей. Водночас загарбники після оголошення «евакуації» почали розграбування Нової Каховки, а набережну міста заставили дотами, які схожі на «бетонні туалети», додав він.

Як згодом повідомив у Телеграмі Олешківський міський голова Євген Рищук, в Олешківському районі поблизу села Раденськ на загарбаній військовими рф території Херсонщини зафіксовано влучання у готельний комплекс, детонація тривала протягом двох годин.

 «Сьогодні вночі було відпрацювання готельного комплексу «Золотий Фазан» поблизу с.Раденськ Олешківського району Херсонської області, зафіксовано влучання, протягом двох годин була детонація», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Над Львівщиною сили ППО збили іранський дрон-камікадзе

Зазначається, що інформація щодо кількості ураженої техніки та особового складу ворога поки не отримана, місцеве населення близько не підпускають, за попередніми свідченнями комплекс зруйнований повністю.

Як повідомляв Укрінформ, загарбники перевезли «адміністрацію» Херсонщини на лівий берег Дніпра. Водночас колаборанти вивезли свої родини до Криму під приводом «евакуації через обстріли ЗСУ». В тимчасово окупованому Херсоні з приміщення адміністрації зняли прапор рф.