Фінляндія може навчити українців поводженню із системами озброєння — Нійністе

Президент Саулі Нійністе заявив, що Фінляндія може навчити українських військових поводженню з фінськими системами озброєння.

Про це він заявив на пресконференції в ході головних військових навчань сухопутних військ "Контіо22" у Північній Карелії, передає Укрінформ з посиланням на Yle.

Зазначається, що журналістка Yle запитала президента, чи можливо провести українцям військові тренінги у Фінляндії. Навчання могло бути корисним, особливо у використанні зброї та систем озброєння, які Фінляндія передає Україні.

"Звичайно, навчання тут (у Фінляндії) можуть виявитися для них дуже корисними", - відповів Нійністе і додав, що не бачить перешкод для навчання українських солдатів у Фінляндії.

Нійністе також запитали і про засідання НАТО, яке проходить у Бухаресті і стосується процесу ратифікації членства Фінляндії в Альянсі. Міністр закордонних справ Пекка Гаавісто ("Зелені") буде присутній під час обговорення цього питання з Туреччиною.

Президент заявив, що не очікує на великі новини від засідання.

Читайте також: Фінляндія готова прийняти взимку ще понад 10 тисяч українців

За словами Нійністе, те, що Туреччина зволікає з ратифікацією, не стало несподіванкою. Тепер на настрій президента Реджепа Таїпа Ердогана, ймовірно, ще більше впливають майбутні вибори.

“Мені зрозуміло, що рішення знаходиться в руках однієї людини – президента Ердогана. На нього впливає передвиборча ситуація у Туреччині та внутрішня політика в країні”, - сказав він.

Нійністе знову зазначив, що процес ратифікації загалом просувається відносно швидко.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Фінляндія заявила про готовність прийняти взимку ще понад 10 тисяч українців.