Удар росії по будівлі Херсонської ОВА: поранені шестеро цивільних

Через обстріл Херсона 14 грудня зазнали поранень щонайменше шестеро цивільних людей.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

«За даними слідства, 14 грудня 2022 року збройні сили рф, укотре порушуючи норми міжнародного гуманітарного права, здійснили обстріл міста Херсон», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у середмісті значні руйнування завдані адміністративній будівлі. Вибухова хвиля вибила вікна у поблизу розташованих житлових будинках. В одному з приватних домоволодінь унаслідок влучання снаряда у дах спалахнула пожежа.

Щонайменше шестеро цивільних зазнали поранень різного ступеня тяжкості, їм надається кваліфікована медична допомога, інформують в обласній прокуратурі.

За попередньою інформацією, окупанти обстріляли місто з реактивних систем залпового вогню з тимчасово окупованої території.

Для забезпечення належного розслідування воєнних злочинів прокурори спільно зі слідчими поліції проводять необхідні слідчі дії.

Читайте також: У Херсоні через обстріли без тепла залишились два мікрорайони

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Як повідомляв Укрінформ, загарбники 14 грудня з реактивних систем залпового вогню обстріляли будівлю Херсонської обласної військової адміністрації, пошкоджені два поверхи.