Україні треба вдосконалювати ППО та бити по місцях, де росія тримає ракети — генерал Годжес

Генерал-лейтенант США у відставці Бен Годжес вважає, що зупинити російський терор проти критичної інфраструктури можна за допомогою ударів по місцях запуску ракет та дронів, а для цього Захід має надати Україні далекобійну зброю.

Таку думку Годжес висловив у інтерв’ю РБК-Україна, передає Укрінформ.

"Я більше не думаю над тим, чи можуть у росіян закінчитися ракети. Здається, їх лишається чимало. І також, здається, ще є сотні дронів, які поставив Іран. Тож ключові задачі: перше – робити все можливе для захисту населення, друге – продовжувати вдосконалювати протиповітряну і протиракетну оборону, третє - йти до джерел, тобто завдавати ударів по місцях, з яких запускаються ці ракети та дрони", - сказав Годжес.

Він наголосив, що, аби позбавити росію можливості безкарно здійснювати обстріли української території з глибокого тилу, Захід має надати Україні далекобійну зброю.

Читайте також: рф намагається затягнути війну в надії на зменшення західної підтримки України – генерал Годжес

"Ми не можемо дозволяти росії безкарно стріляти зі сховків. Обмеження Заходу щодо надання зброї більшої дальності ніж GMLRS, фактично дає росії такі сховки", - пояснив генерал.

Як повідомлялося, увечері 10 січня російські війська обстріляли дитячу лікарню у Херсоні – пошкодили неонатальний корпус.