Італія готує черговий пакет допомоги Україні: системи ППО та «інші конфіденційні заходи»

Італія спільно з Францією надасть Україні системи ППО Samp-T, які вражають літаки на відстані до 100 кілометрів і ракети – до 25 км. 

Як передає Укрінформ, про це повідомив віцепрем'єр-міністр, міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні, в інтерв’ю італійському виданню Corriere della Sera.

«Конфлікт повинен закінчитися якомога швидше: але тоді країнам-союзникам України має бути зрозуміло, що ми повинні докласти всіх зусиль, аби допомогти цій нації в її боротьбі за незалежність», – сказав він.

За словами Таяні, Італія вже надала Україні п'ять пакетів військової допомоги на суму близько 1 млрд євро і готує шостий пакет, який включає системи ППО. 

Читайте також: На півночі України створили 19 мобільних груп ППО для захисту критичної інфраструктури

«У співпраці з Францією ми завершуємо розгортання Samp-T, є й інші заходи, над якими ми працюємо конфіденційно», – зазначив він.

Міністр наголосив, що «російсько-український конфлікт посилив російську дезінформацію». «Протидія цьому отруйному явищу має бути рішучою», – додав він, зауваживши, що не можна дозволяти «принижувати себе брехнею та отрутою». 

Як раніше повідомляло агентство, на півночі України створили 19 мобільних груп ППО для захисту критичної інфраструктури.