Маневри кораблів рф у Чорному морі свідчать про можливість виходу на бойовий курс - Гуменюк

Активність ворожого корабельного угрупування може свідчити про підготовку до виходу на бойовий курс.

Таку думку речниця оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк висловила 24 Каналу, передає Укрінформ.

"Сьогодні зранку вже в морі два надводних ракетоносії з 16 ракетами типу "Калібр", які готові до використання. Крім того, самі маневри корабельного угрупування говорять про підготовку до виходу на бойовий курс", – сказала Гуменюк.

За її словами, ще вчора в російському корабельному угрупуванні в Чорному морі залишився лише один ракетоносій, решта були заведені в пункти базування.

Читайте також: росія може готувати нову ракетну атаку – ОК «Південь»

Гуменюк додала, що росіяни зазвичай бурхливо реагують на важливі для України заходи та на реакцію світової спільноти. А в п'ятницю у столиці має пройти саміт Україна-ЄС.

Речниця оперативного командування "Південь" зазначила, що також спостерігалась напередодні активність російської безпілотної розвідки – вздовж лінії Південного фронту, зокрема, на Херсонщині. У четвер було збито один з дронів, який ворог запускав з моря над Миколаївщиною.

Гуменюк зазначила, що чекали від загарбників, що вони можуть якимось чином "позначити" для себе 80-річчя Сталінградської битви. Але, вочевидь, у них залишилось не так багато "піротехніки", якою вони люблять "відсвяткувати" такі події.

Читайте також: Ворог збільшив кількість ракетоносіїв у Чорному морі, загальний залп - 16 «Калібрів»

Як повідомляв Укрінформ, керівник Об’єднаного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк заявила, що Чорноморське узбережжя ретельно підготовлено, аби унеможливити висадку ворожого десанту з моря.