Міноборони Литви готує новий пакет допомоги для України

Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас під час зустрічі з першим заступником міністра оборони України генерал-лейтенантом Олександром Павлюком, який прибув до Литви, повідомив про підготовку нового пакету допомоги для України.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт військового відомства Литви.

«Уроки, отримані в Україні, допомагають нам цілеспрямовано розвивати наші військові можливості. Ми також займаємо тверду позицію - підтримувати Україну всіма нашими можливостями. І готуємо новий пакет підтримки для України», - сказав Анушаускас.

Окрім того, Анушаускас наголосив на тому, що Литва інтенсивно готується до саміту НАТО, який відбудеться 11-12 липня у Вільнюсі. Там, серед інших важливих питань, шукатимуть згоди щодо перспективи членства України в Альянсі.

Читайте також: Україна зараз потребує артилерії, танків, літаків і віри світу - Зеленський

До цього часу Литва вже надала Україні військову підтримку майже на 409 мільйонів євро. Значна частина підтримки України Литвою складається з допомоги у військовій підготовці. Цьогоріч планується підготувати 1600 українських бійців. Інструктори литовської армії навчають українців як на національному рівні, в Литві, так і долучаючись до навчальної місії ЄС та таких міжнародних ініціатив, як «Interflex». Також планується підготувати в Литві для українців курси з розмінування спільно з північними європейськими країнами.

Повідомляється, що генерал-лейтенант Павлюк прибув до Литви, щоб поділитися набутим досвідом інтеграції парамілітарних структур до складу Збройних Сил України.