Під Бахмутом загинув колишній офіцер Сил оборони Естонії

Під Бахмутом, що на Донеччині, загинув колишній офіцер Сил оборони Естонії Іво Юрак.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на газету Postimees.

Відомо, що Юрак загинув у вівторок, 7 березня, унаслідок артилерійського обстрілу. За наявними даними, це перший естонець, який загинув в Україні після початку повномасштабного російського вторгнення 24 лютого 2022 року. Юрак воював у складі Українського інтернаціонального легіону з осені минулого року.

Раніше Іво Юрак був начальником розвідки Скаутського батальйону та начальником штабу Караульного батальйону. У 2016 році Харьюський повітовий суд Естонії визнав його винним у розголошенні державної таємниці та ще кількох правопорушеннях і присудив до реального терміну ув’язнення.

Після звільнення Юрак працював у реставраційній фірмі. За словами його приятеля і наставника на цій роботі, він був доброзичливою та життєрадісною людиною. Він зазначив, що Юрак останній раз виходив на зв’язок вранці 6 березня. При цьому він не казав, що знаходиться в Україні на війні.

Читайте також: ЗСУ за добу знищили ще 870 російських загарбників та літак

Видання також нагадує, що 13 липня 2020 року на лінії фронту загинув медик Сил оборони України, білоруський біженець з 2006 року, який згодом отримав естонське громадянство, Микола Ільїн.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні на сході України в лавах ЗСУ загинули двоє громадян Польщі.