Інструктори з Данії навчають українських військових веденню позиційних боїв

Фото

Військові інструктори Збройних Сил Королівства Данії в рамках підготовки українських захисників у Великій Британії проводять заняття з підготовки, захоплення та утримання окопу, траншеї та позиції.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив перший заступник міністра оборони України Олександр Павлюк.

«Українські воїни проходять заняття з ведення позиційних (траншейних) бойових дій, зокрема відпрацьовуються дії з підготовки, захоплення та утримання окопу, траншеї та позиції. Навчання триває під керівництвом військовослужбовців та військовослужбовиць Збройних Сил Королівства Данії Forsvaret в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу ЗС України у Великій Британії», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, ця підготовка дає змогу оволодіти бойовими навичками, підвищити безпеку та сили дій ЗСУ, щоб військовослужбовці, які не мають або мають мінімальний військовий досвід, могли оволодіти необхідними тактичними знаннями для захисту України.

Під керівництвом інструкторів Збройних Сил Королівства Данії новобранці Збройних Сил України стали більш підготовленими до умов оборони та наступу, відзначили в пресслужбі.

Як повідомляв Укрінформ, військові інструктори Збройних Сил Королівства Швеція в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу ЗСУ у Великій Британії проводять заняття з організації та проведення бойових дій в лісистій місцевості.

Читайте також: Українські військові вразили американських інструкторів швидкістю опанування системи Patriot – CNN

8 березня високий представник ЄС Жозеп Боррель у Стокгольмі на пресконференції за підсумками неформальної зустрічі міністрів оборони країн-членів ЄС заявив, що допоміжна тренувальна місія ЄС для України до кінця березня завершить підготовку 11 тисяч військовослужбовців ЗСУ, а до кінця року кількість навчених військових фахівців сягатиме 30 тисяч.

Фото: Олександр Павлюк, Телеграм