Пам’яті стрілка-піхотинця Ігоря Прусаєва (позивний «Боксер»)

Хвилина мовчання

Він пройшов через російську катівню і загинув в районі Бахмута

Стрілок Ігор Прусаєв загинув смертю хоробрих, виконуючи бойове завдання в районі Бахмута 2 березня 2023 року. За місяць йому мало би виповнитися 24 роки, але дожити до них не судилося через російських загарбників.

Ігор народився 5 квітня 1999 року. Закінчив Каховську середню школу №1. Як член команди козачат займався розкопками та перепохованням останків солдат Другої світової війни.

"Юнак любив спорт, захищав честь міста та країни на змаганнях з боксу. Хлопець мав багато планів на своє майбутнє, та повномасштабна війна все зруйнувала", - йдеться у дописі Каховської міської територіальної громади у Фейсбуці.

Після початку широкомасштабного російського вторгнення Ігор вступив до лав міського формування з охорони громадського порядку «Щит», намагався бути корисним каховчанам та місту. Дід, який свого часу був учасником бойових дій, виховав у онука почуття справедливості та розуміння громадянського обов`язку.

22 березня 2022 року під час облави на вулицях Каховки російські військові викрали Ігоря та запроторили до підвалів у приміщенні поліції в Новій Каховці. Майже тиждень хлопця катували.

Як він потім розповідав, тільки спортивний гарт дав йому сили вистояти та вижити. З численними переломами ребер, кісток обличчя, без жодного живого місця на тілі його відпустили. Можливо, пережите ствердило його у рішенні піти на фронт.

Коли він виїжджав з окупованої території, не зміг залишити без уваги прохання сторонньої бабусі допомогти вивезти з Каховки її собаку. Доброта, бажання допомогти будь-кому, зробити все, що в його силах - такими були риси вдачі Ігоря.

Він дуже любив свою сестричку, якій зараз 9 років.

У нього було багато можливостей виїхати за кордон з підконтрольної території України. Та Ігор відразу відкинув прохання батьків залишити країну і вже влітку вступив до лав ЗСУ. Пройшов навчання за спеціальністю навідник БМП-2, а незабаром отримав звання стрілок-піхотинець у центрі програми підготовки ЗСУ у Великій Британії. Молодший сержант служив у 214-му окремому спеціальному батальйоні OPFOR - у складі унікального і єдиного (як назвав його головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний) на всі Збройні сили України підрозділу.

«Мамо, хто, якщо не я?!», - згадує мати слова сина, які він сказав їй, коли йшов на війну. 

Фото: Фейсбук-сторінка Каховської міської територіальної громади