Цінності, за які бореться Україна, близькі кожному народу – Президент

Безпека і захист від терору – цінності, за які бореться Україна, які близькі кожному народу.

Як передає Укрінформ, на цьому під час звернення наголосив Володимир Зеленський.

«Продовжив звернення до парламентів світу і вперше звернувся до парламенту в Латинській Америці, до парламенту Чилі. Насправді цінності, за які ми всі боремося тут, в Україні, близькі кожному народу, незалежно від того, чи далеко географічно вони від нас. Усі цінують безпеку й захист від терору. Немає такого народу, який би ставився схвально до того, що принесла російська окупація: до російських концтаборів, депортації наших дітей, до зґвалтування жінок, спалення міст... Що більше світ знатиме про російську агресію, то швидше агресор програє, і спокій повернеться. Повернеться не лише Україні – повернеться всім у світі. Я дякую Чилі за підтримку», - сказав Зеленський.

Відео: ОП

Він також подякував всім міжнародним партнерам, які допомогли нашій країні завершити цей тиждень із хорошими новинами. Зокрема, США – за новий, 35-й оборонний пакет, в який увійшли ракети для «Хаймарсів», ракети для ППО, снаряди для артилерії, для захисту від броньованої техніки й інші важливі елементи підтримки. Німеччині – за черговий пакет допомоги обсягом 200 млн євро інвестицій від місцевих компаній. Данії та Норвегії – за роботу над спільним пакетом допомоги снарядами для української артилерії. Австралії та Нової Зеландії – за нові санкційні рішення.

Читайте також: Найвагомішим результатом цього тижня стали нові домовленості у Польщі – Зеленський

«Нідерланди оголосили про пакет обсягом більше ніж 270 мільйонів євро. Це допомога нашому відновленню, гуманітарна, нелетальна підтримка для оборони, а також – і це дуже важливо – підтримка для справедливості. Для збору доказів російських злочинів, для створення Реєстру збитків, завданих російською агресією. Дякую Нідерландам за те, що на всіх напрямах захисту життя ми разом», - наголосив Президент.

Як повідомлялося, Уряд Сполучених Штатів оголосив про виділення нового масштабного пакета допомоги Україні у сфері безпеки й оборони загальною вартістю $2,6 мільярда. Зокрема, перша частина вартістю пів мільярда доларів буде відправлена в Україну негайно та включатиме переважно боєприпаси та інші необхідні поставки.

Фото: ОП