Україні вдалося налагодити передачу тіл загарбників у росію - допоміг Червоний Хрест

Офіс українського Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісті за особливих обставин налагодив з російською стороною передачу тіл загиблих військових рф. Це дозволяє швидше повертати тіла своїх героїв.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісті за особливих обставин Олег Котенко.

«Ми дійсно через Женеву, через Міжнародний Червоний Хрест налагодили контакт з російською стороною і проводимо передачу тіл. Ми не називаємо це обміном, кажемо - передача тіл, репатріація для того, щоб якомога швидше повернути своїх. Вони також запитують своїх, але я знаю точно, що в рефрижераторах, які знаходяться на території України, у нас набагато більше їхніх загиблих», - повідомив Котенко.

Читайте також: Зниклими безвісти вважають понад 7 тисяч українських військових - Котенко

Він уточнив, що росіяни іноді розшукують тіла своїх військових по прізвищах, тоді Україна за наявності їх просто передає. «Але є формула, за якою ми працюємо», - запевнив Уповноважений.

Читайте також: У Міноборони закликають не повідомляти про смерть військового раніше за офіційне підтвердження

Як повідомляв Укрінформ, в коментарі Reuters Голова цивільно-військового співробітництва України Володимир Лямзін заявив, що Україна готова повертати тіла загиблих російських загарбників, діючи відповідно до норм міжнародного гуманітарного права.